DIXI-PRISEN 2017

15.01.2017

Det er en stor glede å tildele kampanjen Mørketall, DIXI-prisen 2017. Kampanjen morketall.no er en landsdekkende kampanje mot overgrep som Kvinnefronten satte i gang.

Dixi-prisen deles ut til en person eller bedrift som har jobbet spesielt iherdig og målrettet for å hjelpe ofre for seksuelle overgrep. DIXI mener det er viktig å holde et sterkt fokus på voldtekt og andre seksuelle overgrep. Derfor deles DIXI-prisen ut til en person(er) eller en bedrift som har vært med på å sette voldtekt på dagsordenen. Vedkommende skal ha gjort noe aktivt for voldtektsutsatte og/eller i arbeidet mot voldtekt bidratt til å spre kunnskap om seksuelle overgrep. Prisvinneren bør være synlig og tydelig i arbeidet.

Gjennom Mørketall har utsatte for alvorlige overgrep et sted de kan formidle sine opplevelser anonymt. Fortellingene er viktige både for at de utsatte skal kunne komme videre, og for å forebygge overgrep. Her kan man lese andres historier, bli sett - og historiene bli lest og delt. Ved å gi DIXI-prisen 2017 til Mørketall, settes søkelyset på dette viktige arbeidet og fortsatt kamp for å bryte skammen og tabuene som er knytta til voldtektsfeltet.

DIXI prisen består av en kunststatue i keramikk laget av kunstner Elisabeth Helvin.

Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) overrakte Dixi-prisen til Mørketall. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) overrakte Dixi-prisen til Mørketall. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix